Wandelingen

Laufhundenwandeling 2019

31 maart op het Leestenhttps://zwitserselaufhunden.blogspot.com/2019/04/laufhundenwandeling-op-het-leesten-31.html

_______________________________________________

Laufhundenwandeling 2018

27 mei op Het Leesten
https://zwitserselaufhunden.blogspot.com/2018/05/laufhundewandeling-27-mei-op-het-leesten.html


------------------------------------------------------------------------
Laufhundenwandeling
aan het Strand van Noordwijk

21 mei 2017

verslag zie pagina

https://zwitserselaufhunden.blogspot.nl/2017/05/verslag-laufhundenwandeling.html_________________________________

Laufhunden wandeling 
Het Leesten

zondag 11 oktober 2015
verslag zie pagina

http://zwitserselaufhunden.blogspot.nl/2015/10/laufhunden-wandeling-het-leesten.html

_______________________________________________


Laufhundendag in Dierenzondag 28 september 2014
verslag zie pagina

http://zwitserselaufhunden.blogspot.nl/2014/09/laufhundendag-dieren.html

______________________________________________

Laufhundenwandeling in FrieslandZondag 29 juni  2014

verslag zie pagina

http://zwitserselaufhunden.blogspot.nl/2014/07/wandeling-friesland.html

_______________________________________________

Laufhundendag in Dieren
   

Zondag 19 januari 2014
verslag zie pagina


_____________________________________________________
Zomerwandeling 23 juni 2013 in Echt
verslag zie pagina
__________________________________________________________________________________________________________________________________Voorjaarswandeling 10 maart, 2013 in Oosterhout

voorjaar 2013

Aanwezig waren:
Spurky en Bobo ( Dingelstad)
Philipa ( Brood)
Luca ( Vrolings)
Argus (Landman)
Luna en Flora (Lambalgen)
Aristide ( Rebel)
Casper (Janssen)
met hun entousiaste baasjes en vrouwtjes.

Op 20 januari hadden we de nieuwjaarswandeling gepland van dit jaar, maar omdat het slecht weer was, bleek de opkomst zo klein dat we op het laatste moment moesten aflasten.
Het werd verplaatst naar 10 maart. Ook die dag stond de zon niet hoog aan de hemel, het was vreselijk koud, maar deze keer waren er genoeg aanmeldingen om het door te laten gaan.Om 11.00 uur was iedereen aanwezig voor de koffie, en om 12.00 uur kon de wandeling beginnen.
Het was weer een bijzonder mooie wandeling door de bossen, met uiteraard een stop voor een statie foto en na 5 kwartier( voor de baasjes lang genoeg, voor de honden nog lang niet genoeg) waren we terug bij het pannenkoekhuis voor de lunch en de borrel.
Jammer genoeg konden de honden niet los.

Er werd vastgesteld dat de volgende wandeling bij Sjaak en Marita Dingelstad in Echt zal zijn op 23 juni a.s.
Bij voorbaat onze dank voor hun gastvrijheid en bijdrage al voor het 3e jaar!

Als laatste wil ik Saskia ( Brood) en Hans bedanken voor hun komst. Hum laufhund Vilja ( uit het nest van Klinge, eig. Suze Wissink) is vorig jaar overleden, en ze wilde eigenlijk niet meer naar de wandelingen komen. Dit vonden wij erg  jammer want ze horen al jaren  tot onze vaste kern.
Ze hebben nu een bijzonder lieve, enthousiaste hond uit Spanje genomen. Hij heeft weliswaar een beetje te korte oren voor een echte laufhund, maar daarom niet minder welkom!

Tot 23 juni op de mooie lokatie in Echt, waar de honden op het terrein los mogen.

Houd de aankondiging in de gaten!

Imelda Jansen

_______________________________________________________________

Laufhundedag Dieren 30 september 2012

Laufhundedag 2012

Op 30 september 2012 weer een heerlijke Laufhundendag in Dieren, het lijkt erop dat we altijd mooi weer hebben in Dieren!

Alle kleurslagen waren aanwezig en ze hadden het prima naar hun zin.
De baasjes konden lekker genieten van een mooie wandeling, lekker lunchen en heerlijk in het zonnetje nagenieten en bijkletsen.
In oktober komen er 2 (pups) Berner Laufhunden vanuit Tsjechië naar Nederland. Die hopen we bij de volgende wandeling te ontmoeten.

groeten Leo en Ingrid

Verslag Laufhundendag 30 september 2012 – Dieren

Enthousiast en benieuwd stapten we zondagochtend 30 september 2012 vroeg in de auto met z’n vijven (1 Berner Laufhund van 6 maanden, 2 kinderen, 2 volwassenen) om af te reizen naar Dieren. De zon namen we gelijk maar mee.
Weken lang hebben we uitgekeken naar dit moment: de Laufhundendag in Dieren. Nog maar een aantal maanden terug waren we te Heimisbach in Zwitserland bij Werner Frank om onze pup Isis, die officieel Hella genannt Helena von Dürrgraben heet, op te halen. Nu mocht ze voor het eerst haar zusje Luna gaan ontmoeten in Nederland, want de zomerwandeling hadden we gemist. Onderweg moesten we soms achterom kijken in de auto, want Isis hoorden we niet. Die is gek op autorijden.
Toen we aankwamen op de grote parkeerplaats bij KC Dieren zag Isis 2 soortgenootjes die eveneens aankwamen. Ze gaf hard luid in de auto, iets wat ze nog niet eerder had gedaan. Het prachtige brakkengeluid galmde door de auto. Dat was meteen een leuke aankomst. Toen we het hek binnenliepen vonden we het een enig zicht om alle Laufhunden bij elkaar te zien, want we kwamen als laatste aan. Isis wist ook niet waar te kijken en liep van hot naar her het terrein over. Heerlijk hoe de honden zo in vrijheid met elkaar kunnen rennen en ravotten. Wij keken ook onze ogen uit, want andere Laufhunden kenden we alleen van foto’s m.u.v. de Berner Laufhunden Fellon en Zora die we bij Werner Frank hadden gezien. Wat een prachtige honden waren het allemaal!
Soms bleven we kijken naar de koppen en ogen die ook weer zo verschillend waren. Onze dochters, Marloes en Annemijn, renden meteen de heuvel op om met de honden te spelen. Ook zij wisten niet van ophouden. Tja, maar wat wil je? Als je eenmaal in de ogen van een brak, in deze een Laufhund, hebt gekeken dan ben je verkocht en dan laat het je niet meer los. Even dachten we dat onze meiden ietwat te veel met de honden bezig waren, maar de honden zelf vonden het prima en de baasjes ook, zo hebben we begrepen uit reacties. En Isis, die vond bijna meteen haar zusje Luna. Dat was heel bijzonder. Alsof ze het rook! Sindsdien waren ze onafscheidelijk deze middag en zochten ze elkaar nog vaak op. Komisch was ook hoe sommige reutjes Isis en Luna erg aantrekkelijk vonden.
Na de leuke, grappige en aandoenlijke kennismaking maakte men zich klaar voor de boswandeling. Een meute aan honden stond klaar om te gaan lopen. We hebben een deel meegelopen in het nabij gelegen bos. Na de boswandeling mochten we deelnemen aan een goede bescheiden lunch met soep en broodjes. En die lunch ging niet voorbij aan de speurneuzen van de Laufhunden. Het was een gezellige drukte in de kantine van KC Dieren. Zo konden we meteen nader kennis maken met andere mensen van de Stichting Laufhunden en kregen we een goed beeld van de interesse en liefde voor deze honden. Daar konden we onszelf goed in vinden. Nog dezelfde avond hebben we foto’s doorgestuurd naar Werner Frank. Hij kan trots zijn op zijn pups Isis en Luna.
Voor ons mag de volgende datum alvast bekend worden. We kijken uit naar een volgende keer, want het is voor ons én Isis erg leuk om een Laufhundendag mee te beleven.
Chapeau voor de stichting!
Fam. Koole uit Kruisland met Berner Laufhund Isis


Een aantal foto's genomen door Jan KruseOnderstaande foto's genomen door Madeleine Vrolings